با حمایت معاونت علمی و فناوری و بنیاد ملی نخبگان،
426 نخبه در سال گذشته همکاری خود را با مراکز علمی و فناوری آغاز کردهاند
معاون امور بینالملل و تبادل فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: 426 نفر از متخصصان و محققان ایرانی خارج از کشور تا امروز در قالب این طرح در انواع مدلهای همکاری به کشور بازگشته و شروع به کار کرده اند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علیمرتضی بیرنگ معاون امور بینالملل و تبادل فناوری معاونت علمی، در چهارمین هماندیشی دانشجویان ایرانی خارج از کشور در پارک فناوری پردیس معاونت علمی گفت: یکی از ماموریت های اصلی دفتر امور بین الملل بنیاد نخبگان ایجاد مکانیزمی جهت استفاده از ظرفیت متخصصان و محققان ایرانی غیرمقیم و تعریف چگونگی همکاری و تعامل برای افرادی است که سالها با امکانات و خدمات مناسبی در خارج از کشور به تحصیل و کار مشغول بودهاند. خوشبختانه ظرف یکسال و نیم گذشته بیش از 1900نفر در این طرحها ثبتنام کردهاند و بیش از400سخنرانی و سمینار در کشور توسط متخصصان و محققان ایرانی غیرمقیم در مراکز مختلف علمی و تحقیقاتی کشور برگزار شده است.
وی افزود: با رویکار آمدن دولت تدبیر و امید و با دستور معاون محترم علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد نخبگان بخش جدیدی در بنیاد ملی نخبگان با رویکرد توجه به متخصصان، دانشجویان و فارغالتحصیلان ایرانی دانشگاه ها و مراکز علمی و فناوری برتر دنیا ایجاد شد که این موضوع تا آن زمان کمتر مورد توجه قرار گرفته بود. مطالعاتی در این خصوص آغاز شد و نهایتاً در اسفند 93 طرح همکاری با متخصصان و دانشمندان ایرانی غیرمقیم بر اساس نیازها و بازخوردهای محققان ایرنی غیرمقیم و همچنین نیازها و اولویت های کشور اجرا شد.
بیرنگ با اشاره به بالا بودن سرعت تحولات علم و فناوری در کشور بیان کرد: با توجه به توسعه و پیشرفت فناوری های نوین همچون نانوتکنولوژی، بیو تکنولوژی، تجهیزات پزشکی و سلول های بنیادی در 15 سال گذشته در کشور و عدم آشنایی محققان و متخصصان ایرانی که سالها در خارج از کشور مشغول به تحصیل و فعالیت بوده اند با این دستاوردها و همچنین نیاز به طی نمودن فرآیندهای زمانبر همچون برقرای ارتباط با دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی کشور، آشنایی با فضای کسب و کار در حوزه تخصصی ، تأیید مدارک، اقدام برای جذب به عنوان هیات علمی و ... تا حدودی فضای تعامل و همکاری را غیر شفاف نموده و منجر به ایجاد نوعی عدم قطعیت تصمیم گیری در متخصصان ایرانی غیرمقیم شده بود که در این طرح سعی شده است با ایجاد مکانیزم مشخص و شفافی تاحدودی از این مشکلات و دغدغه ها کاسته شود.
وی ادامه داد: این طرح به منظور انتقال دانش، تجربه و ایدههای فناورانه به کشور با کمک مراکز پژوهشی برگزیده كشور اجرا میشود تا در قالب حمایت از انجام دورههای علمی و پژوهشی، تعریف پروژههای فناوری كوتاه مدت و بلندمدت و انجام سخنرانیها و برگزاری كارگاههای تخصصی به ارتباط مؤثر دانشمندان و متخصصان ایرانی غیرمقیم و مراکز پژوهشی برگزیده کشور کمک کند.
معاون امور بینالملل و تبادل فناوری معاونت علمی اضافه کرد: هفت مدل همکاری بر اساس ظرفیتها و امکاناتی که در کشور وجود دارد تدوین شد و ما در این طرح برنامه داشتیم این شکاف و ابهام پر شود به شکلی که قبل از بازگشت به کشور فرد خود را معرفی کرده تا در جای درست و با اعلام نیاز آن مرکز شروع به کار کند.
وی در انتهای سخنان خود به ایجاد کسب و کار و راه اندازی شرکتهای دانش بنیان توسط متخصصان و محققان ایرانی غیرمقیم اشاره کرد و گفت: اینکه این محققان صرفا پس از بازگشت به کشور به دنبال جذب بهعنوان هیأت علمی و یا انجام فعالیت های تحقیقاتی باشند با ارزش و مفید خواهد بود، اما رویکرد معاونت در سوق دادن این افراد به سمت فعالیت های فناورانه و ایجاد کسب و کارهای دانش بنیان میباشد، چرا که اینگونه فعالیتها مولد بوده و قطعاً کمک فزایندهای به بحث تحقق اقتصاد دانشبنیان در کشور خواهد کرد.
این هماندیشی در پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با حضور دانشجویان و فارغالتحصیلان خارج از کشور برای چهارمین سال متوالی با حمایت بنیاد ملی نخبگان و به دعوت نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور برای بهرهگیری از ذخایر علمی دانشمندان و متخصصان ایرانی غیرمقیم برگزار شد.
ارسال به دوستان